Comparing Canada and the United States with a Particular Reference to their Health Care Systems - Říhová, Eva (Jihočeská univerzita, 2018)
Cílem této bakalářské práce je porovnat kanadské a americké systémy zdravotní péče s ohledem na kulturu obou zemí, počínaje popisem jejich společných a odlišných dějin. Chtěla bych definovat pojem kultura ve všech jeho různých formách a významech a poté se soustředit na vývoj zdravotní péče a autentické případové studie. Hlavními tématy, jimiž se zabývám, jsou "bezplatné" a placené systémy zdravotní péče, čekací doby v Kanadě, problematika mateřské dovolené ve Spojených státech a také se zaměřuji na výdaje na zdravotní péči v obou zemích. Tato bakalářská práce také obsahuje kvalitativní výzkum týkající se zkušeností a názorů Američanů a Kanaďanů, následovaný analýzou hlavních témat výzkumu.
Comparing Canada and the United States with a Particular Reference to their Health Care Systems
Keywords: zdravotní péče; systém zdravotní péče; zdraví; Kanada; USA; health care; health care system; health; Canada; USA