Ekonomické přínosy homeworkingu v podniku - Šimůnková, Markéta (Jihočeská univerzita, 2019)
S vyvíjející se dobou čím dál tím více podniků využívá homeworking. Homeworking nepřináší výhody pouze zaměstnavateli, ale i zaměstnancům. Zaměstnancům šetří spoustu času díky své flexibilitě. Tato manažerská metoda sebou nese i určité nevýhody. Na to jaký má vliv na zaměstnance a zaměstnavatele se zaměřuje tato bakalářská práce. V první části jsou vysvětleny pojmy s tímto stylem vedení lidí související. Hlavně to jak homeworking působí na zaměstnance. Praktická část bude zpracována ve společnosti Albis Plastics CR, s. r. o. a ve společnosti Orchitech Solutions, s. r. o., které homeworking aktivně využívají. Prostřednictvím dotazníkového šetření dojde ke zhodnocení pozitiv a negativ. Dotazníkového šetření se zúčastní zaměstnanci i manažeři. Na základě zjištěných výsledku dojde ke zhodnocení přínosů homeworkingu ve vybraných společnostech. Výsledkem práce je dokázání, jak metodu homeworkingu zefektivnit.
Economic Benefits of Homeworking in the Business Company
Keywords: homeworking; manažer; styl vedení; zaměstnanec; homeworking; manager; management style; employee