Výzkum aplikace léčivé energie Reiki u klientů se somatickým onemocněním - Cimbolinec, Vladimír (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato bakalářská práce se zabývá vlivem léčivé energie REIKI na konkrétní somatická onemocnění klientů, kterým jsem tuto energii předával. Cílem práce je popsat způsoby, kterými lze efektivně dosáhnout značného zlepšení zdravotního stavu u klientů s konkrétními onemocněními. Ve své práci jsem použil metodu kvalitativního výzkumu, a konkrétně metodu zakotvené teorie. Součástí práce je přehled konkrétních chorob u klientů a jejich stav po seancích REIKI. Sledovaný soubor byl vytvořen jedenácti klienty s různými somatickými onemocněními. Jednalo se o osoby jak mužského tak ženského pohlaví ve věku od 7 do 84 let. Jsou zde popsány metody používání energie. Důležitou částí práce je popis symbolů REIKI, používaných při seancích. Teoretická část práce se věnuje popisu starobylého umění REIKI, které bylo znovuobjeveno za účelem účinného léčení různých chorob v zájmu uzdravení co největšího počtu lidí bez použití farmaceutických přípravků. Na závěr uvádím jakousi vizi blízké budoucnosti aplikace léčivé energii REIKI v ČR.
Research of Application of Reiki Health Energy to Clients with Somatic Illness.
Keywords: Starobylé léčivé umění REIKI; energie ki; zasvěcení; symboly; pozice rukou; osobnostní rozvoj; seance; Ancient healing art REIKI; energie ki; initiation; symbols; hands position; personality development; seance