Vliv osobnosti průvodce na spokojenost účastníků v cestovním ruchu - Šmídová, Eliška (Jihočeská univerzita, 2019)
Cestovní ruch se neustále mění, stejně jako požadavky na turistické průvodce. Hlavním cílem této bakalářské práce bylo zjistit skutečný vliv osobnosti průvodce na spokojenost návštěvníků v cestovním ruchu. Pro tuto práci byly vybrány dva památkové objekty a jejich průvodci. Jedná se o hrad Kámen a zámek Červenou Lhotu. Potřebná data byla sesbírána prostřednictvím dotazníkového šetření. Hlavním cílem průzkumu bylo zjistit, jak průvodci ovlivňují návštěvníky těchto dvou památek. Získaná data byla analyzována a výsledky byly vyhodnoceny a interpretovány ve formě tabulek a grafů. Následně byla navržena doporučení, která by vedla ke zvýšení návštěvnické atraktivity a ke zlepšení a zdokolení průvodcovské činnosti zkoumaných objektů.
Influcence of a guide's personality on the satisfaction of visitors in tourism
Keywords: cestovní ruch; návštěvníci; spokojenost návštěvníků; památky; vliv průvodce; influence of the guide; tourism; visitors; monuments; satisfaction of visitou