Marieonety k vlastní divadelní hře - Kolářová, Ivana (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato prakticko-teoretická diplomová práce sestává z dvou marionet na drátě. Loutky jsou tvořeny z pálené hlíny a ostatních materiálů. K marionetám patří autorská divadelní hra, která je také součástí diplomové práce. Formální stránka marionet je inspirována loutkami českých lidových loutkářů a mnichovskými marionetami. V doprovodné teoretické části je práce zaměřena na historii a druhy loutek a jejich využití na ZUŠ. Dále nás práce seznámí s životem našich předních loutkářů.
Marionettes and an original theatre play
Keywords: loutka; loutkové divadlo; marioneta; drama; divadelní scéna; puppet; puppet theater; marionette; drama; theatrical stage