Promotion výrobků a služeb na internetu - Chalupová, Hana (Jihočeská univerzita, 2009)
Marketing vydělává a přináší úspěch a o marketingu na internetu to platí několikanásobně. Tématem diplomové práce bylo vymezení způsobů použití internetového marketingu v aplikaci na dvě vybrané společnosti, porovnání jejich přístupů k reklamě, pohled jejich uživatelů na internetovou reklamu a propagaci výrobků a služeb na internetu. Při výběru zmíněných dvou firem vznikl zajímavý kontrast v sortimentu i přístupu k marketingu. Objektem zkoumání jsou způsoby a techniky použití reklamy na internetu a pohled uživatelů internetu na reklamu. Vlastní práce byla rozdělena do pěti částí. Po první etapě, která zahrnovala studium odborné literatury a vymezení pojmů, následoval rozbor společností s ohledem na internetovou reklamu, dotazníkové šetření a jeho vyhodnocení, interpretace výsledků a vyjádření závěrů a vhodných doporučení.
Internet promotion of products and services
Keywords: marketing; reklama; promotion; marketingové strategie; internet; marketing; advertising; promotion; marketing strategy; internet