Rekreační matematika - Hrdličková, Andrea (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem této práce je vytvořit soubor matematických hříček, hádanek a rébusů, který se budou moci využít při běžné výuce matematiky, jak na základních školách, tak i středních. Hlavním úkolem této sbírky bude ukázat žákům a studentům, matematika může být velice zábavná a nevnímali tento předmět jako nezáživnou hodinu. V první části jsou příklady rozdělené do různých kapitol podle druhů. Jednotlivé kapitoly jsou krátce popsány, obsahují řešení a následná doporučení, jak lze tuto problematiku využít. Avšak záleží jen na uživateli této sbírky, jak s jednotlivými příklady naloží. V druhé části naleznete řešení každého příkladu, řazené podle úloh v první části.
Recreational mathematics