Činnost Knižního oddělení (Bureau du livre) Francouzského institutu v Praze - Stárková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem předkládané bakalářské práce je představení Francouzského institutu v Praze a podání co nejúplnějšího přehledu aktivit jeho Knižního oddělení, pro koho jsou tyto akce určeny, jaký je jejich cíl a způsob propagace. Práce je rozdělena na dvě části. První část přibližuje historii Francouzského institutu od 20. let 20. století, kdy nastal jeho největší rozmach, až do dnešní doby. Druhá část práce se věnuje přímo Knižnímu oddělení, která je uvedena stručnou historií. Je zde zmíněna mediatéka, která pod oddělení spadá a zpracovány akce, kterých se oddělení účastní nebo je pořádá ve spolupráci s Institutem. U každé z akcí je zpracována jejich historie, poslání a období, kdy se konaly včetně podrobností o programu od roku 2010 do současnosti. V závěru bakalářské práce je shrnutí přínosu Knižního oddělení k šíření francouzské kultury v České republice.
Activities of the Department of literature (Bureau du livre) of French Institute in Prague
Keywords: Francouzský institut v Praze; Knižní oddělení; knihovna; historie; French Institute in Prague; Department of literature; library; history