Vybraná zámořská území Francie a jejich potenciál pro mezinárodní obchod - Kučerová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2009)
Bakalářská práce pojednává o vybraných zámořských územích Francie (Guadeloupe, Francouzské Guyaně, Réunionu a Francouzské Polynésii) se zaměřením na jejich potenciály pro mezinárodní obchod. Práce zahrnuje i základní politicko-geografické informace o jednotlivých územích. Dále také obsahuje pojednání o světové obchodní politice a společné obchodní politice EU. Obchodní politika ve vybraných zámořských územích je rozdílná v závislosti na jejich postavení v Evropské unii a řídí se příslušnými právními předpisy, které stanovuje Evropská unie a Světová obchodní organizace. V poslední kapitole, která se týká charakteristiky ekonomiky jednotlivých území, jsou potenciály pro mezinárodní obchod zhodnoceny.
The Chosen Overseas Territories of France and their Potencial for International Trade
Keywords: Dodavatel Dovoz Makroekonomický ukazatel Obchodní politika Odběratel Potenciál mezinárodního obchodu Územní společenství Vývoz Zámořský department a region Zámořské společenství Zámořské země a území; Business policy Consumer Export Import Indicator of economy Potencial for international trade Supplier Territorial community Overeseas department and region Overseas community Overseas country and territory