Spatial distribution of fish in reservoirs and lakes - Muška, Milan (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato dizertační práce se zabývá prostorovou distribucí ryb a jejími změnami v průběhu diurnálního cyklu. V prní části je popsána distribuce ryb v unikátním ekosystému tropického jezeza Turkana v severní Keni a její změny mezi dnem a nocí. V druhé části se zabývám změnami distribuce ryb v přehradním ekosystému nádrže Římov na různých úrovních prostorového rozlišení. Ditribuce ryb v nádrži Římov byla sledována od úrovně pelagického a litorálního habitatu přes detailní měřítko mikrodistribuce až na úroveň jednotlivých jedinců. Dále byl posouzen take vliv vybraných environmentálních faktorů na změny distribuce ryb v nádrži.
Spatial distribution of fish in reservoirs and lakes
Prostorová distribuce ryb v nádržích a jezerech
Keywords: distribuce ryb; akustické metody; přehradní nádrže; diurnální migrace.; fish distribution; reservoirs; lakes; hydroacoustics; diurnal migration; diel activity.