Specifika volnočasových aktivit u žáků ZŠ.T.Šobra - Moravová, Magdalena (Jihočeská univerzita, 2018)
Diplomová práce se zabývá volným časem dětí navštěvující Základní školu Tomáše Šobra. Práce je koncipována do dvou částí. Teoretická část pojednává o volném čase dětí a mládeže, o činitelích ovlivňujících volný čas, jakými jsou rodina, výchova, škola, vrstevnické skupiny. Dále pojednává o specifikách prožívání volného času u dětí s výchovnými problémy. Na to pak plynule navazuje samostatná kapitola o rizikovém chování, které se nejvíce objevuje právě na ZŠTŠ. Praktická část představuje výzkum, který zkoumá, jak žáci 2. stupně ze Základní školy Tomáše Šobra tráví svůj volný čas. A zda zmiňování žáci mají zkušenost s rizikovým chováním.
Specifics of leisure activities for pupils ZŠ.T.Šobra
Keywords: volný čas dětí; rizikové chování; socializační problémy dětí; výchovné problémy; children´s leisure time; risk behaviours; socializing problems of children; educational problems