Sledování změny vybraných ukazatelů v průběhu zrání piva - Novák, Jan (Jihočeská univerzita, 2020)
Diplomová práce se zabývá sledováním vybraných jakostních parametrů chemické analýzy v průběhu zrání piva. Sledován byl průběh změnu obsahu alkoholu, skutečný a zdánlivý extrakt v pivu, extrakt původní mladiny a stupeň prokvašení piva. Výsledky analýzy piv z Minipivovaru Zemědělské fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích a pivovaru Litovel, a.s. jsou v jednotném technologickém čase výroby na konci zrání těsně před stáčením porovnány se vzorky piv zakoupenými v tržní síti v České republice.
Changes of selected indicators during the aging of beer
Keywords: pivo; chemická analýza; technologie; minipivovar; kvašení; zrání; jakost; porovnání; beer; chemical analysis; technology; microbrewery; fermentation; maturation; quality; comparison