Metody a postupy při vyšetřování trestných činů spáchaných na dětech a mladistvých se syndromem CAN, legislativní rámec a nejčastější případy na území ČR - Rusaňuková, Michala (Jihočeská univerzita, 2010)
Tato bakalářská práce poskytuje přehled o problematice syndromu CAN, jeho obětí a pachatelů. Vymezuje úkony spojené s vyšetřováním trestného činu a zaměřuje se především na výslech nezletilého jedince, jehož způsob provedení může mít vliv na celé šetření a především na psychické následky poškozeného. Součástí jsou i vybraná ustanovení týkající se právní ochrany, kazuistické případy a statistiky sloužící k dokreslení uvedených teoretických poznatků. V příloze jsou připojeny fotky pomůcek sloužících k výslechu předškolních dětí a konkrétní otázky, kterými je možné takový výslech citlivě realizovat.
Methods and procedures in crime examination involving children and juveniles of Child Abuse and Neglect syndrom in the Czech Republic