Penetrační testování - Zeman, Michal (Jihočeská univerzita, 2010)
Práce se zabývá testováním zranitelnosti informačních systémů. Tyto systémy se dnes velmi rozšiřují a často obsahují citlivá data, která je třeba ochránit před útoky zvenčí nebo zevnitř. Jednou z metod zabezpečení je simulace těchto útoků - penetrační testování. Součástí práce je také seznámení se standardem OSSTMM12, provedení penetračního testování na univerzitní síti a vyhodnocení získaných výsledků.
Penetration testing