Trentino - Alto Adige jeho historický vývoj a místo v rámci současné Itálie - Bezpalcová, Petra (Jihočeská univerzita, 2015)
Předmětem této bakalářské práce je velmi specifický region na severu Itálie. Práce se zabývá Trentinem-Alto Adige, jeho historickým vývojem a místem v rámci současné Itálie, která je členěna do čtyř kapitol. První kapitola představuje Trentino-Alto Adige z obecných hledisek. Druhá kapitola je věnována historii od nejstarších dob. Poté co jsou představeny a vysvětleny obecné historické informace, třetí kapitola přechází na popis autonomního procesu v regionu, dlouhodobé problematiky daného území. Čtvrtá kapitola posléze demonstruje současné Trentino-Alto Adige společně s jeho specifiky a dosaženou mírou autonomie.
Trentino - Alto Adige its historical development and contemporary place within Italy
Keywords: Trentino-Alto Adige; autonomie; region; Itálie; Trentino-South Tyrol; autonomy; region; Italy