Vliv profese na výskyt hypertenze u pacientů kardiologické ambulance Rokycany - Kotršálová, Ilona (Jihočeská univerzita, 2008)
Ve své práci jsem se zabývala souvislostí mezi vzděláním, pracovním odvětvím, spokojeností s pracovním a rodinným prostředím a výskytem hypertenze jako jedné z civilizačních nemocí a velmi nebezpečným faktorem kardiovaskulárních onemocnění. Dále jsem porovnávala prevalenci hypertenze u fyzicky pracujících a duševně pracujících osob.
Influence of profession on prevalence of hypertension in patients of cardiac outpatient clinic Rokycany
Keywords: hypertenze; hypertonik; informovanost; nespokojenost; normotonik; pracovní prostředí; vzdělání; hypertension; hypertonics; informedness; discontentment; normotonics; working environment; learning