Chataření podél střední Lužnice - územní struktura, rozvojové problémy a jejich řešení - Nováková, Eliška (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce se zabývá územně rozvojovými problémy chataření v povodí střední Lužnice. Nejprve rozebírá literaturu, která se věnuje druhému bydlení a zejména chataření, kde zdůrazňuje především literaturu věnující se územně rozvojovým problémům. Věnuje se také geografické charakteristice řešeného území ve vztahu k chataření. Součástí práce je terénní mapování chatových osad v řešeném území a jejich typizace. Při terénním mapování bylo také uskutečněno dotazování chatařů na problémy dané chatové osady. Na základě terénního průzkumu, dotazování chatařů a také řízených rozhovorů s představiteli obcí a stavebních úřadů v řešeném území byly identifikovány problémy jednotlivých chatových osad a navrhnuty zásady pro řešení některých těchto problémů.
Recreation in cabins along the middle Lužnice river ? territorial structure, development problems and their solutions
Keywords: geografie rekreace; individuální rekreace; druhé bydlení; chataření; chata; územní rozvoj; územní plánování; střední Lužnice; Geography of tourism; individual recreation; second housing; recreation in cabins; cabins; development of territory; the middle Lužnice river