Úloha sestry v prevenci syndromu třeseného dítěte - Saláková, Erika (Jihočeská univerzita, 2019)
Předkládaná bakalářská práce se věnuje problematice syndromu třeseného dítěte. Protože syndrom třeseného dítěte je jednou ze specifických forem tělesného týrání dítěte, je výzkumné šetření také zacíleno na problematiku syndromu CAN. Cílem výzkumného šetření bylo popsat úlohu sestry v oblasti prevence syndromu třeseného dítěte a zjistit rozsah informovanosti laické veřejnosti o tomto syndromu. Výzkumné šetření probíhalo formou kvalitativního sběru a analýzy dat.
The Role of Nurse in the Prevention of Shaken Baby Syndrome
Keywords: Syndrom třeseného dítěte; syndrom CAN; primární prevence; sekundární prevence; terciární prevence; sestra; Shaken Baby Syndrome; Child Abuse and Neglect; Primary prevention; Secondary prevention; Tertiary prevention; Nurse