Komparativní analýza české a španělské úpravy pracovního poměru a rozbor příslušné španělské právní terminologie s glosářem - Šoffová, Nicole (Jihočeská univerzita, 2019)
Cílem této bakalářské práce je porovnání právní úpravy vzniku a zániku pracovního poměru v České republice a ve Španělsku. V úvodu se práce zaměřuje na historický vývoj pracovního práva jak v České republice, tak ve Španělsku. Po stručném historickém vývoji jsou zmíněny prameny pracovního práva obou zemí. Dále je práce rozdělena do několika kapitol a podkapitol, které blíže popisují vznik a zánik pracovního poměru, po kterých následuje komparativní analýza. Práce je uzavřena terminologickým glosářem s jazykovým rozborem, což je i sekundární cíl této práce.\\
Comparative analysis of the Czech and Spanish legislation of Employment relationship and analysis of the relevant Spanish legal terminology with a glossary
Keywords: pracovní poměr; pracovní smlouva; Španělsko; Česká republika; employment; labour contract; Spain; Czech republic