Možnosti rozvoje montánního turismu v oblasti Příbramska - Růžičková, Michaela (Jihočeská univerzita, 2019)
Bakalářská práce se zabývá problematikou montánního cestovního ruchu se zaměřením na Hornické muzeum Příbram. Cílem práce je na základě provedené analýzy a poznatků vytvořit podklady pro možnosti rozvoje montánního turismu na Příbramsku, které by mohly být impulzem k systematizaci práce a dalším krokem v cestě muzea k moderní muzejní praxi s atraktivním přístupem k návštěvníkům. Na základě získaných dat jsou navrhována konkrétní doporučení ke zlepšení a zatraktivnění pobytu návštěvníků v Hornickém muzeu Příbram. Dále jsou podrobněji zpracovány dva návrhy s výhledem na případnou realizaci.
Development opportunities of mining tourism in the region of Příbram
Keywords: montánní turismus; Příbramsko; hornictví; muzeum; hornická naučná stezka; mining; museum; region of Příbram; tourism; development; mining trail; mining tourism