Trestní odpovědnost podnikatelů v souvislosti s jejich podnikatelskou činností - Hodková, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2018)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou trestní odpovědnosti podnikatelů v souvislosti s jejich podnikatelskou činností. Věnuje se dané problematice pouze v České republice. Úvodní kapitoly se zabývají trestní odpovědnosti fyzických osob, trestní odpovědností právnických osob, srovnání trestní odpovědnosti u obou druhů osob a rozborem vybraných trestných činů. Druhá část této diplomové práce se věnuje analýze vybraných soudních rozhodnutí. Součástí této diplomové práce jsou návrhy de lege ferenda týkající se dané problematiky.
Criminal liability of entrepreneurs related to their business activity
Keywords: trestní odpovědnost podnikatelů; trestní odpovědnost fyzických osob; trestní odpovědnost právnických osob; analýza judikatury; criminal liability of entrepreneur; criminal liability of natural persons; criminal liability of legal entities; analysis of case-law