Vybraný pojišťovací agent a jeho aplikace v České republice - Pahorecká, Iva (Jihočeská univerzita, 2010)
Daná diplomová práce řeší analýzu produktů na českém trhu týkajících se důchodového zajištění v porovnání s produktem Eventus společnosti Hamburg ? Mannheimer. Konkrétně porovnává produkt penzijní připojištění s produktem Eventus. Odbytová organizace HMI působí na českém trhu od roku 2000. Exkluzivním partnerem je společnost VICTORIA VOLKSBANKEN pojišťovna a. s., člen koncernu ERGO. Porovnání produktů je řešeno jednak vlastním výzkumem a dále swot analýzou daných produktů. Na základě zjištěných skutečností navrhuje opatření, která povedou ke zvýšení počtu klientů společnosti Hamburg ? Mannheimer. Nezbytné je posílit povědomí o produktu Eventus vhodnou marketingovou komunikací. Z výsledků analýzy vyplynulo množství nedostatků penzijního připojištění, kterými trpí současný dobrovolný systém penzijního připojištění v ČR, oproti produktu Eventus, který je nejsilnější produkt na českém trhu. Ovšem není masivně rozšířen. Daná problematika je aktuálním tématem.
Selected insurance agent and its application in the Czech Republic
Keywords: důchodový systém; penzijní připojištění; pojistný trh; Hamburg-Mannheimer; Eventus; důchod; zajištění na důchod; pojišťovací agent; zprostředkovatel; pojišťovací produkt