Vliv rodiny na dítě - Marečková, Marie (Jihočeská univerzita, 2008)
Práce se zabývá rodinou. Popisuje jednotlivé typy rodin, jejich klady a zápory. Základně se zmiňuji o funkcích rodiny a stručně charakterizuji orhrožené rodiny. V druhé kapitole popisuji vliv otcovství a mateřství na dítě.Dále se věnuji důvodům vedoucím k neúplnosti rodiny - úmrtí rodiče a rozvod. Zabývám se péčí o dítě i o rizika vlivu výchovy jedním rodičem. Dalším tématem je doplněná rodina, tedy noví partneři či partnerky biologických rodičů. Práci úzavírám několika typy výchovných stylů.
Family Influences to a Child
Keywords: rodina; úplná rodina; neúplná rodina; doplněná rodina; role matky; role otce; úmrtí rodiče; rozvod; výchovné postoje rodičů; výchovné styly.; family; complete family; incomplete family; status of a mother; atatu of a father; death of a parent; divorce; educational positions of parents; styles of education.