Aktuální informace o německy mluvících zemích - Kutláková, Michala (Jihočeská univerzita, 2009)
Tato diplomová práce se zabývá aktuálními informacemi o německy mluvících zemích a úlohou těchto informací při rozvoji řečových dovedností. Cílem diplomové práce je sestavit soubor cvičení vhodných pro výuku německého jazyka. V úvodu práce budou nastíněny cíle a teze, které budou následně blíže specifikovány v hlavní části práce. Hlavní část se bude skládat z části teoretické a praktické. Teoretická část práce si klade za cíl vytvořit povědomí o oboru Landeskude a způsobu práce se zeměvědnými informacemi. Část praktická bude obsahovat deset cvičení, sloužících k rozvoji řečových dovedností, jejichž tematickou náplní budou aktuální informace o německy mluvících zemích. Cvičení obsažená v praktické části jsou určena pro pokročilé studující, případně mohou sloužit jako příručka pro vyučující a zájemce o německý jazyk. V závěru práce budou shrnuty a zhodnoceny výsledky práce.
Topical information about German speaking countries and their contribution to the development of speaking skills
Keywords: Landeskunde; řečové dovednosti; praktická cvičení; "Landeskunde"; discourse facility; excercises