Aerické sinice oblasti Ubatuba, Mata Atlantica, Brazílie - Bendová, Markéta (Jihočeská univerzita, 2007)
Materiál z oblasti Ubatuba, Mata Atlantica, Brazílie byl dovezen a vysušen v roce 2004. Vzorky byly opakovaně mikroskopovány, byla pořízena kresebná a fotografická dokumentace a ekologický popis nalezených typů sinic. Celkem bylo nalezeno 49 druhů sinic.
Aerophytic cyanobacteria of Ubatuba area, Mata Atlantica, Brazil
Keywords: aerické sinice; Ubatuba; Mata Atlantica; Brazílie; aerophytic cyanobacteria; Ubatuba; Mata Atlantica; Brazil