Aktivizace seniorů v Domově pokojného stáří Naší Paní Oblastní charity v Klatovech - Kadlecová, Jana (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce se zabývá aktivizací seniorů. Teoretická část popisuje stárnutí, stáří a jejich dopady na aktivity seniorů. Charakterizuje formy a druhy aktivizačních činností, kterými lze proti těmto dopadům působit. Uvádí základní podmínky pro úspěšnost aktivizačních činností Praktická část charakterizuje pobytové zařízení sociálních služeb, domov pro seniory Domov pokojného stáří Naší Paní Oblastní charity v Klatovech, a popisuje používání aktivizačních činností v něm.
The seniors´activation in the Our Lady´s Home of peaceful old age of the Regional charity in Klatovy
Keywords: aktivita; aktivizace; aktivizační činnosti; stáří; involuce; senior; sociální služby; služby sociální péče; pobytové služby; activity; activization; activization programmes; old age; involution; senior; social services; social care services; residential services