Alkoholismus a tabakismus u lidí důchodového věku - Pintrová, Eliška (Jihočeská univerzita, 2014)
Teoretická část je převážně zaměřena na objasnění závislosti na návykových látkách u skupiny lidí důchodového věku. Dále je rozvíjen pojem "stáří" a vnímání starších osob ostatními členy společnosti. Důraz je kladen též na závislost na alkoholu a nikotinu, na prevenci a léčbu. Výzkumnou metodou praktické části je dotazník. Cílem bylo zjistit postoj starších lidí k drogám, znalost pojmu "droga", případně zkušenost s drogou, současná závislost či léčba.
Alcoholism and tabakism for people of retirement age
Keywords: Alkohol; drogy; závislost; stáří; tabakismus; Marihuana; LSD; Alcohol; drugs; addiction; age; tabakism; Marijuana; LSD