Vytvoření a ověření souboru cvičení pro rozvoj rychlostních schopností u dětí mladšího školního věku v karate - Šmajcl, Filip (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem bakalářské práce je vytvoření a ověření souboru cvičení pro rozvoj rychlostních schopností u dětí mladšího školního věku v karate. Po dokončení tříměsíčního tréninkového programu spolu s vytvořeným souborem cvičení pro rozvoj rychlosti by mělo dojít u vybrané skupiny dětí ke zvýšení jejich úrovně rychlostních schopností. V teoretické části naší práce představíme sestavený soubor cvičení, který jsme zařadili do tréninkového programu. Dále je v této části práce rozebrána charakteristika mladšího školního věku a problematika tréninku dětí. V praktické části práce byla použita metoda testování a měření, bylo zvoleno pět obecných testů a čtyři specializované pro zjištění rychlostních schopností. Výzkumný soubor tvořily děti ve věku 6-11 let. Zjištěné výsledky by měly pomoci jak začínajícím, tak zkušenějším trenérům, kteří pracují s dětmi. Tato práce může přinést určitá doporučení pro tréninkovou praxi.
Create a file validation exercises to develop speed abilities for school age children in Karate
Keywords: karate; soubor cvičení; rychlostní schopnosti; sportovní příprava; rychlostní testy; karate; a set of exercises; speed capabilities; sports training; speed tests