Aplikace vybraných prvků muzikoterapie při práci s uživateli pobytové sociální služby - Marková, Hedvika (Jihočeská univerzita, 2023)
Práce se zabývá muzikoterapií a její historií. Dále seznamuje s cíli, metodami a různými druhy muzikoterapie. Popisuje průběh muzikoterapeutického procesu. V další části se věnuje popisu specifik seniorského věku a osob s mentálním postižením. V teoretickém popisu praktických činností jsou navržena muzikoterapeutická setkání pro seniory a osoby s mentálním postižením.
Application of the Chosen Elements of Music Therapy when Working with the Users of Residential Social Services
Keywords: muzikoterapie; hudba; senioři; osoby s mentálním postižením; muzikoterapeutické setkání; music therapy; music; elderly; people with mental disabilities; music therapy session