Stanovení vybraných fyzikálních vlastností tuhé fáze AdBlue\regm{} v závislosti na teplotě - Jedlička, Václav (Jihočeská univerzita, 2019)
Bakalářská práce se zabývá fyzikálními vlastnostmi AdBlue?, které jsou spojené s problematikou jeho zamrzání v komponentech DNOx systému. Práce popisuje fungování a schéma DNOx systému, seznámí s emisními normami a obsahuje kapitolu věnovanou samotnému AdBlue?. V praktické části se práce věnuje měření pevnosti v tlaku tuhé fáze AdBlue? a stavbě zařízení k měření a signalizaci teploty při zámrzových testech.
Study of selected physical properties of AdBlue\regm{} solid phase in temperature dependence
Keywords: DNOx; AdBlue; emisní normy; DNOx; AdBlue; emission standards