Analýza principů muzikoterapie a zasazení jejích prvků do metodiky letního dětského tábora - Laschová, Hana (Jihočeská univerzita, 2021)
Tématem bakalářské práce je analýza muzikoterapie, jejích principů a vytvoření aktivit s prvky muzikoterapie, které lze použít na letním dětském táboře. Práce teoreticky popisuje muzikoterapii a její hlavní témata - historii, metody, techniky a formy muzikoterapie a osobnost muzikoterapeuta. Věnuje se problematice letních dětských táborů a jejich náležitostem - vymezení zotavovací akce, osoby zajišťující akci a cílová skupina účastníků. V práci jsou shrnuty základní principy muzikoterapie, které vychází z literární rešerše. Stěžejní částí práce je popis aktivit, které nesou prvky muzikoterapie a jsou použitelné v metodice aktivit letního dětského tábora, speciálně na letním dětském táboře Pohoďák.
Analysis of the principles of music therapy and the introduction of its elements into the methodology of the summer children's camp
Keywords: muzikoterapie; hudba; tábor; cíle a principy muzikoterapie; aktivity muzikoterapie; music therapy; music; camp; goals and principles of music therapy; music therapy activities