Struktura ekologického zemědělství a jeho podpora v ČR - Maňhal, Martin (Jihočeská univerzita, 2018)
Ekologické zemědělství je druh zemědělského hospodaření, které se vyznačuje produkcí vysoce kvalitních potravin, dbá na udržení půdní úrodnosti, ekosystémů a udržení zdraví lidí. Tato práce je zaměřena na analyzování struktury ekologického zemědělství a finanční podpory v Jihočeském kraji a České republice. Tato práce je založena na analýzách a databázích Ústavu zemědělské ekonomiky a informací, Ministerstva zemědělství a rozhovorech a diskusí s ekologickými zemědělci Jihočeské kraje, které slouží jako zpětná vazba k potvrzení nebo vyvrácení výsledků. Práce popisuje strukturu ekologického zemědělství v Jihočeském kraji, která je porovnávána se strukturou ekologického zemědělství České republiky. V rámci analýz je sledována struktura ploch, výměra ekologicky obhospodařovaných ploch, počty ekologických subjektů, zejména finanční podpora, rostlinná produkce a živočišná produkce.
Structure and support of organic farming in the Czech Republic
Keywords: Ekologické zemědělství; finanční podpora; struktura ploch; Jihočeský kraj; Organic farming; plant production; financial support; South Bohemia Region