Předložkové výrazy v textech práva Evropské unie a jejich české ekvivalenty. - Mejzrová, Andrea (Jihočeská univerzita, 2010)
Hlavním tématem bakalářské práce je vyhledávání předložkových výrazů v textech práva Evropské unie a jejich české ekvivalenty. První teoretická část se věnuje základním rysům, které se týkají předložkových výrazů. Obsahuje také kapitolu zabývající se administrativně - právním stylem s předložkovými výrazy, které jsou pro něj typické. Druhá praktická část zkoumá překlady a frekvenci zmíněných předložkových výrazů v portálu EUR - lexu.
Prepositions and their Czech Equivalents in Texts of European Union Law.