Analýza dlouhodobého majetku - Dvořáková, Dominika (Jihočeská univerzita, 2021)
Předmětem bakalářské práce je problematika dlouhodobého majetku. Cílem práce je pak analýza a celkové zhodnocení využívání dlouhodobého majetku ve vybraném podniku, a to z hlediska účetního a ekonomického. Zaměřuje se především na způsoby, a metody odpisování a výpočet finančních ukazatelů. Teoretická část je zaměřena na charakteristiku dlouhodobého majetku - jeho pořízení, odpisování, účtování a zobrazení v rozvaze podniku. Dále vymezuje vybrané ukazatele finanční analýzy, které souvisí s dlouhodobým majetkem. V praktické části jsou získané poznatky aplikovány na konkrétní podnik. Závěrem práce je shrnutí výsledků analýzy a formulace návrhů na změny v systému odepisování a další doporučení na zlepšení situace podniku.
The Analysis of Fixed Assets
Keywords: odpisování; finanční ukazatelé; analýza; dlouhodobý majetek; efektivita; depreciation; financial indicators; analysis; fixed assets; efficiency