Role of transcription factors in early male gametophyte development of Arabidopsis. - Reňák, David (Jihočeská univerzita, 2011)
Předkládaná práce se zabývá vztahem mezi transkripčními faktory a vývojem samčího gametofytu. Disertace pojednává o selekci kandidátních genů, skríningu T-DNA mutantů a detailní analýze vybraného transkripčního faktoru aktivního ve vývoji pylu.
Role transkripčních faktorů v rané fázi vývoje samčího gametofytu Arabidopsis thaliana.
Keywords: Transkripční faktor; transkriptomika; pyl; vývoj samčího gametofytu; T-DNA linie.; Transcription factor; transcriptomics; pollen; male gametophyte development; T-DNA line.