Izomorfní webové aplikace s využitím frameworků Next.js a Meteor.js - Štrosser, Jan (Jihočeská univerzita, 2023)
Cílem bakalářské práce bude představit a otestovat principy tvorby tzv. izomorfních webových aplikací s využitím nových frameworků Next.js a Meteor.js. Základní charakteristikou izomorfní webové aplikace je sdílení kódu mezi její serverovou a klientskou stranou, v tomto případě se jedná o použití JavaScriptu nejen pro webový prohlížeč, ale také pro server. Realizace tématu bude zaměřena na tvorbu izomorfních aplikací pomocí dvou nových frameworků Next.js a Meteor.js, které zefektivňují a usnadňují vývoj aplikací. Bude především zpracován jejich význam a porovnání s klasickou tvorbou webových aplikací a budou otestovány výhody a nevýhody jejich použití. V praktické části práce budou vytvořeny dvě izomorfní Single page webové aplikace (SPA) s využitím server-side renderingu (SSR), který oba frameworky využívají. Opět bude následovat porovnání obou použitých postupů, zjištěny rozdíly, výhody a nevýhody použití Nextu a Meteoru z praktického pohledu vývojáře. Při tvorbě komplexní aplikace budou také využívány tradiční JavaScriptové frameworky React a Node.js.
Isomorphic web applications using Next.js and Meteor.js frameworks
Keywords: Single-page aplikace (SPA); server-side rendering (SSR); framework; JavaScript; React; Node.js; Next.js; Meteor.js; Blaze; Single-page application (SPA); server-side rendering (SSR); framework; JavaScript; React; Node.js; Next.js; Meteor.js; Blaze