Egon Schiele a Český Krumlov - To, Julia (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato práce se zaměřuje na část tvorby a života rakouského expresionisty Egona Schieleho, které jsou úzce spjaty s městem Krumau, v současné době známý jako Český Krumlov. Zabývá se vizuální a konceptuální korelací mezi Schieleho prací a jeho duchovním spojením s Českým Krumlovem. Při rozboru jeho děl dále představí kulturní a psychologické kontexty. Pozornost bude také věnována "Schiele Art Centru" a novému projektu tzv. "Schieleho letní domek".
Egon Schiele and Cesky Krumlov
Keywords: Egon Schiele; Egon Schiele Art Centrum; Český Krumlov; umění; Egon Schiele; Egon Schiele Art Center; Český Krumlov; art