Vývoj pozemkových úprav ve světě - Filip, Miroslav (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem této bakalářské práce je zpracování literární rešerše, která popisuje vývoj pozemkových úprav. Bakalářská práce nejprve zahrnuje stručnou historii pozemkových úprav na našem území. Seznamuje s nejrůznějšími procesy a formami pozemkových úprav v periodické posloupnosti od úplných začátků až po 20. století. V druhé části této bakalářské práce se zabývám vývojem pozemkových úprav z pohledu celosvětového měřítka. Z kontinentů jako jsou Evropa, Asie, Afrika a Amerika byly vybrány určité země, které byly následně popsány právě z hlediska problematiky pozemkových úprav.
Land consolidation development in the world
Keywords: pozemkové úpravy; pozemkové reformy; historický vývoj; fragmentace; Česká republika; Evropa; land consolidation; land reform; historical development; fragmentation; The Czech Republic; Europe