Čeština jako cizí jazyk - Pychová, Petra (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem této bakalářské práce je výuka češtiny pro cizince, zejména publikace zabývající se touto problematikou. První část poukazuje obecně na rysy současné češtiny, její historický vývoj a diferenciaci. Součástí je i krátké pojednání o výuce cizích jazyků a jejím základním dokumentu. Hlavní bod tvoří pět publikací určených pro cizí státní příslušníky, kteří se zajímají o studium českého jazyka. Tyto knihy jsou zde popsány z hlediska obsahu, rozvržení jednotlivých témat a struktury cvičení. Na základě této analýzy je vyvozen návrh přístupu k jednotlivým publikacím.
Czech as a foreign language