Využití systému GIS pro vyhodnocení a návrh zastávek a sítě veřejné dopravy v Českých Budějovicích - Kučera, Jiří (Jihočeská univerzita, 2011)
Mým zadáním je vypracovat hodnocení vhodnosti zastávek MHD České Budějovice a návrh nových zastávek dle požadavků na efektivní využití MHD. V tomto případě je vhodné použití systému GIS. Za předpokladu, že máme správné podklady, můžeme vyřešit celou řadu otázek týkajících se daného tématu. K tomu abych mohl tuto problematiku řešit, jsem si vybral jako hlavní kritérium demografii města České Budějovice (viz. Příloha č. 1). Je zde brán zřetel na věk a počet obyvatel v každé lokalitě a v okolí každé zastávky. Ve výsledku této práce jsem zjistil, že některé nevyhovují a navrhuji další. Postup k získání těchto závěrů jsem detailně popsal v této práci. V závěru celého výzkumu docházím k rozhodnutí, že současný stav je nedostačující a musí být doplněn o další zastávky. Způsob doplnění je popsán v této práci.
Usage system GIS for interpretation and suggestion stoppings and net public transport in České Budějovice
Keywords: GIS; MHD; demografie; České Budějovice; GIS; public transport; demography; České Budějovice