Kvalita života venkovské populace - Zajíčková, Lenka (Jihočeská univerzita, 2013)
Diplomová práce se zabývá analýzou vybraných segmentů kvality života ve venkovských obcích ? Bělčice, Hvožďany a Mladý Smolivec. U jednotlivých ukazatelů je provedena komparace obcí navzájem a dále pak srovnání s Českou republikou jako celkem. Na základě syntézy dat byly identifikovány příčiny disparit v kvalitě života na zkoumaných úrovních.
Quality of life in rural areas
Keywords: Kvalita života; venkov; venkovské sídlo; vesnice; typologie venkova; Quality of life; rural areas; rural settlement; village; rural typology