Zpracování průzkumových prací ve zvolené lokalitě jako podklad pro KoPÚ - Malečková, Veronika (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem bakalářské práce je zpracování průzkumných prací pro území Srbska jako podklad pro komplexní pozemkovou úpravu (KoPÚ). V literární rešerši je věnována pozornost pozemkovým úpravám, především jsou vysvětleny základní pojmy a zásadní informace o pozemkových úpravách, jako formy pozemkových úprav. Zabývá se plánem společných zařízení, krajinou a územním systémem ekologické stability (ÚSES). Výzkum je proveden na základě metodiky, kde jsou uvedeny stručné popisy o současném stavu a průzkumu území. Vlastní výzkum pojednává zejména o obci Srbsko. Je zde uvedena obecná charakteristika území a analýza konkrétních hodnot a rysů obce. Zabývá se infrastrukturou, vodním hospodářstvím, osídlením obce a výrobní funkcí. Závěrem této bakalářské práce je uveden celkový průzkum území jako podklad pro pozemkovou úpravu s možností jak vylepšit celkovou stabilitu obce.
Processing of survey works in the selected locality as the basis for land consolidation project
Keywords: Srbsko; komplexní pozemková úprava; územní systém ekologické stability; krajina; Srbsko; comprehensive landscaping; territorial system of ecological stability; landscape