Církev a senioři - Šedová, Sarah (Jihočeská univerzita, 2017)
Práce se zabývá vztahem mezi seniory a církví. Teoretická část popisuje církev po II. vatikánském koncilu a její modely podle kardinála A. Dullese. Dále charakterizuje životní etapu stáří, její projevy, potřeby a spirituální složku u seniorů. Praktická část obsahuje rozhovory s deseti odlišnými respondenty vystihující jejich vztah k církvi. V jednotlivých sekcích je zjišťováno, co znamená církev pro seniory, jaký má v jejich životě význam, jaká je podle nich hlavní funkce a jaké má negativa.
Church and the elderly
Keywords: senior; církev; A. Dulles; II. vatikánský koncil; stáří; stárnutí; spiritualita; senior; church; A. Dulles; the Second Vatican Council; old age; aging; spirituality