Stresory v sociální práci z pohledu studentů - Bukovská, Gabriela (Jihočeská univerzita, 2021)
Cílem této práce je porovnat teoretická východiska relevantní literatury, pohled a zkušenosti studentů sociální práce (obor Sociální a charitativní práce). Hlavním cílem je zjistit, zda se odborná teorie z oblasti nároků na sociální práci, stresu a jeho zvládání liší od praxe, a jak se studenti vysoké školy vypořádávají se stresem. Práce obsahuje teoretickou i praktickou část, pro přehlednost a větší komplexnost však není rozdělena do částí, nýbrž rovnou v textu propojuje obě části. Teoretická část je vždy okomentována kvantitativním výzkumem, který se zabývá pohledem a zkušenostmi studentů sociální práce (oboru Sociální a charitativní práce) na stresory.
Stressors in social work from the perspective of students
Keywords: sociální práce; sociální pracovník; stres; stresor; syndrom vyhoření; psychohygiena; social work; social worker; stress; stressor; burnout syndrome; psychohygiene