Stres management a coping ve zpracovatelském průmyslu - Němečková, Kamila (Jihočeská univerzita, 2023)
Bakalářská práce se zaměřuje na stres management a coping ve zpracovatelském průmyslu. V práci jsou vysvětleny základní pojmy, které se vztahují k tématu stresu a copingu. Dále je zde nastíněn vztah výše hladiny stresu s emoční inteligencí a vztah copingu a charakteru člověka, a to zvláště ve spojitosti s vlastnostmi Big five. V práci je také vyložena kompatibilita teorie P-E se stres managementem. Současný stav je analyzován za pomoci dotazníkového šetření a následně zpracován za pomoci statistických metod. Z analýzy současného stavu jsou následně stanovena opatření, která mohou zavádět zaměstnavatelé, ale i opatření, která mohou zavádět zaměstnanci sami.
Stress Management and Coping in Manufacturing Industry
Keywords: stres; eustres; distres; analýza stresové hladiny; strategie copingu; stress; eustress; distress; analysis of stress levels; coping strategy