Specifické a kondiční testování starších žáků HC Motor České Budějovice - Havlíček, Martin (Jihočeská univerzita, 2018)
Cílem práce je testování specifických a kondičních schopností starších žáků HC Motor České Budějovice. Pomocí rešerše literatury byla obsahovou analýzou vypracována teoretická část práce. V té jsme se zaměřili na vývojové zákonitosti, blíže jsme si objasnili období pubescence. Dále jsme se zabývali fyziologickými zákonitostmi v ledním hokeji, historií ledního hokeje, tréninkových principů a testování. Výzkumná část se zabývá aplikováním testové baterie na jednotlivé hráče HC Motor České Budějovice kategorie starších žáků. Naměřené hodnoty testů na ledě byly porovnány s motorickými testy mimo led. Díky tomu jsme zjistili vzájemnou souvislost mezi dynamickou sílou explozivní a výsledky testů na ledě. Rovněž jsou patrné lepší výsledky starší věkové kategorie oproti mladší. Výsledky jsou popsány a prezentovány pomocí grafů a tabulek.
Specific and fitness testing of Peewee HC Motor Czech Budejovice
Keywords: lední hokej; motorické schopnosti; Motor České Budějovice; starší žáci; sportovní trénink; fyzické testy; korelace; ice hockey; motor skills; Motor Czech Budejovice; peewee; sport training; physical tests; correlation