Analýza financování nestátní neziskové organizace - Mondeková, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářské práce se zabývá neziskovými organizace obecně, způsoby jejich financování a fundraisingem. Dále se práce se zaměřuje na rozpočty neziskových organizací, proč je organizace vytvářejí a jaké typy rozpočtů existují. Je zde představena konkrétní nezisková organizace Centrum Arpida, o. s. a služby, které organizace poskytuje. Poslední část je věnována analýze financování a hospodaření organizace.
An analysis of funding NGOs
Keywords: nezisková organizace; fundraising; rozpočet; rozvaha; non-profit organization; fundraising; budget; grants; balance sheet