Projektová dokumentace jednopodlažního, nepodsklepeného rodinného domku s obytným podkrovím (do svahu). - Frána, Jiří (Jihočeská univerzita, 2007)
Cílem této diplomové práce je vypracování návrhu projektové dokumentace na malý rodinný dům s minimálními pořizovacími náklady pro 4 obyvatele s usazením do mírně svažitého terénu. Výchozím podkladem zadané diplomové práce je reálná územně plánovací dokumentace v obci Svatý Jan nad Malší. Návrh je vypracován ve dvou dispozičních variantách A a B z nichž po konzultaci s vedoucím diplomové práce byla vybrána variantách A a dopracována do stadia pro vydání stavebního povolení. Dokumentace je zpracována v rozsahu, který se předkládá ke stave- bnímu řízení podle § 18 vyhlášky MMR 132/1998 Sb. Navržený dům má obdélníkový půdorys, který je optimální vzhledem k tvaru pozemku. Má jedno nadzemní podlaží a obytné podkroví. Vzhledem ke sklonitosti parcely a tomu, že budova není podsklepena má každé podlaží se dvě rozdílné výškové úrovně. Střecha je s krovem dřevěné vaznicové soustavy, dvouplášťová s tepelnou izolací mezi krokvemi.Svým architektonickým řešením dům zcela odpovídá charakteru okolních staveb,podmínkám územního plánu a nenarušuje krajinný ráz.
The project documentation of one-floor, non-cellar villa with residential attic. (up hill)
Keywords: projektová dokumentace; rodinný dům; územní plán obce; dispoziční řešení; architektonické řešení; hrubá stavba; vytápění; ocenění stavby; realizace stavby; financování; project documentation; family house; local plan; general arrangement; architectural design; carcass; heating; evaluation; way of implementation; home financing