Zpracování průzkumných prací ve zvolené lokalitě jako podklad pro KPÚ - Vojáčková, Hana (Jihočeská univerzita, 2010)
Náplní této diplomové práce je zpracování průzkumných prací pro území Zálesí jako podklad pro komplexní pozemkovou úpravu (KPÚ). V teoretické části práce jsou vysvětleny základní pojmy a klíčové informace o pozemkových úpravách, jako např. formy a cíle daných úprav. Následuje seznámení se vztahy k územnímu systému ekologické stability (ÚSES), územnímu plánování a plánu společných zařízení. Na základě metodiky je dále uveden stručný popis přírodních poměrů, průzkum území a analýza současného stavu. Praktická část práce je zpracována na základě metodiky uvedené v literatuře M. Dumbrovského (Dumbrovský, M. a kol., 2004). V první části praktické analýzy je uvedena obecná charakteristika území, následuje prostorová a charakterová diferenciace Zálesí a identifikace konkrétních rysů a hodnot této obce. Výsledkem této diplomové práce je celkový průzkum území jako podklad pro pozemkovou úpravu s možností stanovení nových návrhů a doporučení ke zlepšení celkové stability obce.
Survey analysis processing as the basis for land adjustment in the selected locality.
Keywords: komplexní pozemková úprava; územní systém ekologické stability; územní plánování; přírodní poměry; Zálesí.; global countryside improvement; stability of the ecology system; landscape planning; natural conditions; Zálesí.