Rurální turismus na Českokrumlovsku - příklad městyse Křemže - Koubová, Klára (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce se zabývá problematikou venkovského cestovního ruchu na Českokrumlovsku. Jejím cílem je detailní analýza situace v Křemži a okolí. Literární rešerše objasňuje základní pojmy cestovní ruch, venkov, venkovská turistika a venkovská stavení. V praktické části je využito dotazníkového šetření jako nástroje pro vyhodnocení postojů a názorů obyvatel Křemže na cestovní ruch v místě jejich bydliště. Součástí práce je komparace výsledků se situací v agroturistice na irském venkově.
Rural tourism in the Cesky Krumlov region - case study of Kremze locality
Keywords: cestovní ruch; venkov; venkovská turistika; venkovská stavení; irský venkov; Křemže; tourism; countryside; rural tourism; rural building; irish countryside; Křemže